Да убиеш Линкълн

Корична цена: 19,00 лв

Е-книга цена: 12,00 лв

Прочетете откъс

Автори:Бил О’Райли и Мартин Дъгард
Превод:Веселина Бакалова
Дата на издаване:19 юни 2014
Брой страници:392
Подвързия:меки корици
ISBN:978-619-7067-35-4

Най-успешната книга за живота и смъртта на Линкълн.

За книгата

Два дни след края на Гражданската война в Съединените щати президентът Линкълн е убит. Оказва се, че войната всъщност не е завършила. Не приключват и досега нито научните изследвания, нито волните тълкования на това трагично събитие.

„Да убиеш Линкълн” е много повече от точна хронология на жестоко убийство, белязало Америка завинаги. Това е разтърсващ разказ за жестока война, разбила човешките съдби на цяло поколение. Автентичните снимки и илюстрации допълват документалната сила на книгата, която не случайно става основа на един от най-успешните филми за президента Линкълн.

Прочутият телевизионен журналист Бил О’Райли и историкът Мартин Дъгард са вече световноизвестен екип. „Да убиеш Линкълн” е летящият старт на феноменалното им сътрудничество. Издадена в САЩ през 2011 година, книгата остава на върха на класацията на „Ню Йорк Таймс” за повече от 12 месеца. Следват бестселърите „Да убиеш Кенеди” и „Да убиеш Исус”, които вече излязоха на български език в издания на КНИГОПИС.

За авторите

БИЛ О’РАЙЛИ

Бил О’Райли е един от най-влиятелните американски телевизионни журналисти. Повече от десет години предаването "Факторът О'Райли" по канал FOX News е политическото шоу с най-висок рейтинг в САЩ. „Факторът”, както повечето хора наричат предаването му, е ненадмината комбинация от новини, анализи и разследващи репортажи.

Роден през 1949 година в Ню Йорк, Бил О’Райли израства в Лонг Айлънд. През 1971 година получава бакалавърска степен по история, а две години по-късно и магистърска степен по журналистика от Бостънския университет. Докато следва, сътрудничи на различни местни вестници. През 1996 година получава втора магистърска степен, този път по публична администрация от колежа „Джон Кенеди” в Харвард.

Телевизионната му кариера започва в Скрантън, Пенсилвания, и продължава последователно в Далас, Бостън и Ню Йорк. Печели голяма популярност, докато работи за CBS и ABC News. През 1996 година се премества във FOX News. Бил О’Райли получава много журналистически награди, включително и три награди ЕМИ.

Бил О’Райли е автор на 15 книги, всяка от които постига голям пазарен успех. „Да убиеш Линкълн” слага началото на авторския му тандем с Мартин Дъгард. Издадена през 2011 година, книгата остава на върха на класацията на „Ню Йорк Таймс” за повече от 12 месеца. Следват книгите „Да убиеш Кенеди” и „Да убиеш Исус”, които предизвикват огромен интерес и се превръщат в световен бестселър.

Официален сайт: www.billoreilly.com

 

МАРТИН ДЪГАРД

Мартин Дъгард е роден през 1961 година. Изключително интересна и динамична личност, той е автор на единайсет успешни книги, четири от които пише в съавторство. Негова страст са историята, рисковите преживявания и бягането на дълги разстояния.

Работи с Джеймс Патерсън, един от най-продаваните автори в света, при написването на книгата „Убийството на Тут”. Този проект отвежда Мартин Дъгард в Египет, за да разбули тайните около смъртта на Тутанкамон. Мартин Дъгард задълбочено изследва личности и събития и в книгите си „Последното пътуване на Колумб”, „Епичните преживелици на Стенли и Ливингстън”и „Възходът и падението на капитан Джеймс Кук”. Трилогията „Да оцелееш в най-трудното състезание в света”, „В преследване на Ланс” и „Да бъдеш бегач” е вдъхновена от интереса му към екстремни спортни състезания.

Мартин Дъгард е автор на многобройни статии в специализирани списания. Има и многобройни изяви като лектор.

Официален сайт: www.martindugard.com

Нагоре