КОЙ Е Христофор Колумб

Корична цена: 8,90 лв

Е-книга цена: 6,00 лв

Текст:Бони Бейдър
Илюстрации:Нанси Харисън
Превод:Георги Александров
Дата на издаване:30 октомври 2015
Брой страници:112
Подвързия:меки корици
ISBN:978-619-7067-62-0

Знаменитите личности на човечеството в поредицата КОЙ Е

Купете онлайн от:

За книгата

Колкото и да е невероятно, Христофор Колумб не осъзнал до края на живота си, че е открил Америка. Това е само един от многото любопитни факти за него, които читателите ще узнаят от третото заглавие в поредицата КОЙ Е . Книгата хронологично проследява четирите морски експедиции на Колумб, белязани и със слава, и с провали. Откривателят на Новия свят познава и почестите в кралските дворци и участта на окован във вериги затворник.

В самостоятелно обособени текстове са представени и други прочути пътешественици – Марко Поло, Бартоломеу Диаш, Вашку да Гама и Америго Веспучи. Многобройните красиви илюстрации допълват драматичната житейска история на великия мореплавател.

За поредицата КОЙ Е

Това е поредица за знаменитите личности на човечеството – учени и писатели, мореплаватели и космонавти, художници и музиканти, президенти и монарси. Любопитни житейски подробности са представени редом с най-прочутите дела, с които великите хора са останали в историята.

Книгите са предназначени най-вече за деца, но са полезно четиво за всички възрасти. Написани са с много жив език, като съчетават познанието със забавата. Необичайно големият брой илюстрации прави поредицата наистина уникална. Всяка книга съдържа близо сто илюстрации. Тематични страници предоставят допълнителни сведения за интересни събития и факти, свързани със съдържанието .

Създадена от американски автори и илюстратори, КОЕ Е включва над петдесет заглавия и неведнъж е попадала в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-успешните поредици за деца.

КНИГОПИС вече предложи на книжния пазар първите три книги от българското издание на поредицата, посветени на Леонардо да Винчи, Исак Нютон и Христофор Колумб.

Нагоре