Преди да стана Боб

Корична цена: 7,90 лв

Е-книга цена: 5,00 лв

Автори:Джеймс Боуен и Гари Дженкинс
Илюстрации:Джералд Кели
Превод:Анелия Янева
Дата на издаване:20 февруари 2014
Брой страници:32
Подвързия:меки корици
ISBN:978-619-7067-26-2

Приказка за голямото приятелство в книга за малките читатели.

За книгата

След успеха на двете книги за спасителното приятелството между уличния музикант Джеймс Боуен и неговия котарак идва ред  и на детската книга „Преди да стана Боб”. Както издава и самото заглавие, това е приказка за преживелиците на Боб, преди  Джеймс да го намери болен и ранен. Написана с топлота и оптимизъм, книгата разказва за неочаквания обрат в съдбата на Боб, когато той тръгва да търси нов дом с надеждата някой отново да го заобича.

За авторите

Само допреди няколко години Джеймс Боуен е наркозависим бездомник. Срещата с котарака Боб обаче преобразява живота му и го спасява. Борбата за оцеляване като уличен музикант става много по-смислена, а и по-успешна, когато Боб лежи на раменете му или бди пред калъфа на китарата. Днес Джеймс и Боб са световноизвестни и са окуражаващ пример за превъзмогване на злото. Двамата вече не изкарват прехраната си из улиците на Лондон, но продължават да са заедно, работят върху нови книги и събират пари за благотворителни каузи в помощ на животни и бездомни хора.

Гари Дженкинс е писателят в сянка, който помага на Джеймс да разкаже историята си в двете хитови книги „Уличният котарак Боб” и „Светът в очите на Боб”. Творческият им тандем за първи път официално е обявен в детската книга „Преди да стана Боб”.

Илюстрациите са дело на Джералд Кели, известен с умението си да рисува животни. Илюстраторът живее в САЩ и рисува за едни от най-големите издателски компании в света.

Нагоре