Светът в очите на Боб

Корична цена: 11,90 лв

Е-книга цена: 8,00 лв

Прочетете откъс от книгата

Автор:Джеймс Боуен
Превод:Анелия Янева
Дата на издаване:10 октомври 2013
Брой страници:224
Подвързия:меки корици
ISBN:978-619-7067-15-6

Продължение на бестселъра „Уличният котарак Боб“

За книгата

„Светът в очите на Боб“ отговаря на огромния интерес към историята за спасителното приятелство между един наркоман и неговия котарак. Книгата е продължение на бестселъра „Уличният котарак Боб“, но не като хронология, а като житейско постижение. Надеждата за спасение вече е последвана от самото спасение. Затова и разказът на Джеймс Боуен за преживяното на улицата с Боб звучи още по-окуражително. Колкото и драматични да са сблъсъците с грубостта и лошотията, далеч по-силни се оказват добротата и съчуствието. И това не е художествена измислица, а изповед на човек, успял да постигне най-трудната победа. Победата над себе си, която е била невъзможна без верния му четириног приятел.

За автора

Днес Джеймс Боуен е световноизвестен, а само до преди няколко години е отхвърлен от обществото бездомник. Срещата с котарака Боб обаче преобръща живота му... и го спасява. Всекидневната борбата за оцеляване като уличен музикант става много по-смислена, а и по-успешна, когато Боб лежи на раменете му или бди пред калъфа на китарата.

Сам авторът признава: „Откакто Боб се появи, направих огромни промени в живота си. Повече от десет години бях бездомен пропаднал наркоман. Сега отново стъпих на крака, но макар и оставил миналото зад гърба си, правя неуверени крачки към бъдещето. Все още имам нужда от помощ, за да вървя в правилната посока. Боб е винаги до мен, дарявайки ми приятелство и подкрепа“.

Първата книга на Джеймс Боуен „Уличният котарак Боб“ продължава да бъде хит в много страни. В британската класация за най-продаваните книги в АМАЗОН заглавието е неизменно сред топ 100 вече близо година и половина.

Нагоре